Share

Novellini Academy

Jongeren

Hun toekomst is een waardevolle bron om uit te putten
 

Academy_borse

Studiebeurzen

“Gianfranco Novellini” 

De studiebeurzen zijn vernoemd naar "Gianfranco Novellini" en bestemd voor studenten met een Master in Design/Bouwkunde.

Aan hen wordt gevraagd om een ontwerp voor een badkamerinrichting te maken.

De beoordeling geschiedt in nauwe samenwerking met de universitaire docenten.

De winnaars van de studiebeurs wordt bovendien een stageplek binnen ons bedrijf aangeboden.

 

 

Onderzoeksproject architectonische restauratie

In Oktober 2016 worden de drie beste ontwerpen uitgekozen voor de wedstrijd "Herontwerp een verlaten complex binnen een stadscentrum met aandacht voor milieu, functie en architectuur". 

Deze wedstrijd is bestemd voor vijfdejaars studenten aan de faculteit Bouwkunde binnen het regionale samenwerkingsverband van de technische universiteiten van Milaan en Mantua en valt binnen een gerichte cursus die wordt gegeven door Prof. Daniele Fanzini.

 

De commissie die de inzendingen voor de wedstrijd zal beoordelen bestaat uit een vertegenwoordiger van het Universiteitsfonds van Mantua, een vertegenwoordiger van Novellini S.p.A. en een vertegenwoordiger van het regionale samenwerkingsverband van de technische universiteiten van Milaan en Mantua.

Academy_recupero
Academy_Politecnico

Novellini en de technische universiteit van Milaan

Novellini ondersteunde het vak "Design & Creativiteit" voor derdejaars studenten aan de factulteit Bouwkunde van de technische universiteit van Milaan, gedoceerd door Prof. Schianchi en architect Farinatti, en werkte mee aan de publicatie van het uiteindelijke werk.

 

Novellini gelooft sterk in innovatie, creativiteit en het cultiveren van jong talent door het stimuleren van hun professionele ontwikkeling.

 

Studenten werden uitgedaagd om bouwkundige ontwerpen te maken in het kader van een creatieve impuls voor openbare toiletten, een thema dat vaak wordt verwaarloosd. 

 

Studenten werden ingedeeld in interdisciplinaire teams, die werkten aan de transformatie van openbare toiletten naar creatieve plekken door de productie van "creatief materiaal" van uitstekende kwaliteit en als waardevol uitganspunt voor toekomstige projecten. 

Share